Срокът за изграждане на мултифункционалния комплекс Гранд Каньон-София“ в район

...
 Срокът за изграждане на мултифункционалния комплекс Гранд Каньон-София“ в район
Коментари Харесай

Удължават срока за изграждане на комплекса Гранд Каньон в столичния кв. Младост

 Срокът за създаване на мултифункционалния комплекс „ Гранд Каньон-София “ в регион " Младост " в столицата е продължен с две години.
 

Правителството е одобрило Допълнително съглашение към Меморандума за съгласие сред България и компанията-изпълнител на плана „ Гаранти-Коза България “ ЕАД, заяви пресцентърът на Министерски съвет.

Причината за удължаването е значително закъснение в осъществяването на административните процедури, излиза наяве още от известието. Удължава се и срокът на документа за предпочитан план, публикуван на съображение подписания меморандум.

 

Проектът „ Гранд Каньон-София “ планува построяването на комплекс със смесено предопределение, съчетаващ комерсиална част, хотелски комплекс, парк с голям брой атракционни езера, скейтборд парк и открита детска площадка.
Той е създаден по този начин, че да разпространява столичния регион „ Младост “ като желано място, сплотяващо опцията за извършване на покупки, настаняване, отдих и живот в града.

Общият размер на инвестицията е 120 млн. лв., след въвеждането в употреба на обектите по плана се чака да бъдат основани 240 нови работни места.
По публикацията работи: Божидарка Чобалигова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР